BELEEF BUITEN MET:

Ruime keus in
gevelbekleding

Bekijk projecten

Gevelbekleding

Wij kunnen uw overkapping voorzien van verschillende soorten gevelbekleding. Elk soort geeft een specifieke uitstraling aan uw overkapping of tuinkamer. Hieronder leggen we de verschillen uit.

Zweeds rabat

Zweeds rabat gebruiken wij vaak bij onze overkappingen en buitenkamers.

Zweeds rabat zijn horizontaal geplaatste planken met overlappende sponning. De planken worden zo geplaatst dat de bovenkant van de ene plank de onderkant van de volgende overlapt. Dit zorgt ervoor dat water niet in de wand kan sijpelen.

Er zijn verschillende opties qua afwerking van Zweeds rabat. Het is mogelijk om deze natuurlijk te laten vergrijzen. Na verloop van tijd wordt het hout hard en grijs. Het is dan bestand tegen de weersinvloeden. Het is ook mogelijk om de rabatdelen zwart te beitsen. Dit zorg voor een strakke uitstraling en zorgt ervoor dat de levensduur verlengd wordt. Ook kan het blank gebeitst worden om de blanke douglas kleur te behouden.

Channelsiding

Channelsiding gevelbekleding is een unieke en opvallende optie voor het bekleden van de gevel van een overkapping of buitenkamer. De panelen worden verticaal gemonteerd. Channelsiding gevelbekleding wordt vaak gebruikt om een overkapping of buitenkamer een meer moderne uitstraling te geven. Deze gevelbekleding kan worden afgewerkt met een transparante of zwarte afwerkbeits.

Rhombus gevelbekleding

Rhombus gevelbekleding is vergelijkbaar met channelsiding. Echter zijn deze panelen per paneel voorzien van een groef.

Horizontale rhombus gevelbekleding

Bij horizontale rhombus gevelbekleding geeft de horizontale lijn de indruk dat de overkapping of buitenkamer breder is dan het in werkelijkheid is. Horizontale rhombus gevelbekleding ontstaat zo een interessante dynamiek aan de buitenkant van de overkapping.

Verticale rhombus gevelbekleding

Bij verticale rhombus gevelbekleding worden de rhombusvormige panelen verticaal geplaatst, waarbij de lange zijden van de panelen naar boven en naar beneden wijzen. Op deze manier wordt juiste de hoogte benadrukt. Verticale rhombus gevelbekleding geeft een eigentijdse en elegante uitstraling aan een overkapping of buitenkamer.

 

VRIJBLIJVENDE OFFERTE?

Benieuwd naar de mogelijkheden om een overkapping in uw tuin te plaatsen?
Wij gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden te bespreken en vervolgens brengen wij vrijblijvend een offerte voor u uit.

Vraag offerte aan